Mainos

A4: Perusteet heittivät kuperkeikan

Kisan uuden tv-kanavan toimiluvasta hävinnyt A4 Media katsoo, että ratkaisun perusteet heittivät matkan varrella kuperkeikan. Valtioneuvoston päätös myöntää tv-toimilupa Ruutuneloselle on kilpailijan mielestä vastoin perusteita, joiden lupaa hakuun pantaessa ilmoitettiin ratkaisevan.

Vielä keväällä korostettiin viestinnän keskittymistä, kotimaisen av-tuotantoalan edistämistä ja hakijan ohjelmistopolitiikkaa. Päättäjät kuitenkin puhuivat ratkaisua tehdessään sitoutumisesta digitalisointiin ja omistuksen kotimaisuudesta.
-Näistä ensimmäinen oli jo perusehto kaikille hakijoille, ja jälkimmäinen taas ei EU-aikana ole enää hyväksyttävä päätöksentekokriteeri, A4 Media toteaa kommentissaan.

Yhtiön mielestä A4:n valinta olisi vähentänyt niin jakeluteiden keskittymistä kuin taannut ilmoitusmediakilpailun lisääntymisen. A4 ei myöskään hyväksy ainakin demariministereiden käyttämää arviota, että valinta piti tehdä kotimaisen tai eurooppalaisen keskittymisen välillä. A4:n yhteistyökumppani CLT kun ei ole millään eurooppalaisilla tv-markkinoilla määräävässä markkina-asemassa eikä sillä ole lainkaan toimintaa painetussa viestinnässä.
-A4 Median kanavasuunnitelma piti sisällään uuden journalistisen instituution, taustoittavan uutistoiminnan synnyttämisen. Lyhyillä sähkeuutisilla toimivan Ruutunelosen saatua toimiluvan jäävät kymmenet journalistit ympäri maan ilman uusia työpaikkoja, yhtiö arvioi.

A4 ei kuitenkaan aio laittaa pillejä pussiin, vaan jatkaa toimintaa jollain tavoin. Se kertoi jo tänään, että selvitykset jakelukanavien kehitysmahdollisuuksista ja ohjelmatuotteiden tuotantosuunnitelmista valmistuvat lähiaikoina.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.