Mainos

A-Katsastus ostaa kilpailijansa Tanskassa

A-Katsastus Oy:n tanskalainen tytäryhtiö A-Inspektion A/S on ostanut maan toiseksi suurimman kaupungin Århusin alueella toimivan Synshallen, Århus Havn Aps:n. Nyt tehty yritysosto on ensimmäinen merkittävä alan yrityskauppa vuoden 2005 jälkeen, jolloin maan katsastusmonopoli lakkautettiin ja valtion katsastustoiminta yksityistettiin.

Tanskan katsastusmarkkinat avautuivat kilpailulle vuoden 2005 alusta ja A-Katsastus aloitti maassa katsastustoiminnan samana vuonna perustamalla oman yhtiön. Nyt ostettu Synshallen, Århus Havn Aps on toiminut vuodesta 2005 ja sillä on 5 katsastusasemaa Århusin alueella ja ympäristössä. Århus on Tanskan suurin satamakaupunki ja asemien sijainti on strategisesti merkittävä ajatellen erityisesti raskaan kaluston katsastuksia. Synshallen, Århus Havn Aps :n osuus koko maan raskaan kaluston määräaikaiskatsastuksista on ollut 8 %. Uuden yritysoston myötä A-Katsastuksen tanskalaisen tytäryhtiön markkinaosuus raskaan kaluston katsastuksissa kasvaa merkittävästi.

A-Katsastuksen toimitusjohtaja Juha Tukiainen on tyytyväinen kaupan toteutumiseen,

- Pohjoismaat ovat meille tärkeä kotimarkkina-alue. Uusi yritysosto täydentää erinomaisesti jo olemassa olevaa verkostoamme Århusin alueella ja jatkamme pitkäjänteistä katsastuspalveluiden kehittämistyötä yhdessä nyt ostetun Synshallen Århus Havn Aps :n johdon kanssa, Tukiainen sanoo.

A-Katsastus on markkinajohtaja Suomessa, Belgiassa ja Virossa ja toiseksi suurin alan toimija Tanskassa ja Latviassa. Konsernilla on katsastustoimintaa myös Puolassa ja Venäjällä. Kun Ruotsin hallitus tammikuussa ilmoitti ehdottavansa kilpailun vapauttamista ajoneuvokatsastustoimintaan, kertoi yhtiö suunnittelevansa toiminnan aloittamista myös Ruotsissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.