Mainos

93-vuotias senaattori jatkaa uraansa USA:ssa

Strom Thurmond näyttää juuri niin vanhalta kuin onkin: 93-vuotiaalta. Hän on hajamielinen ja toisinaan hieman poissaolevan oloinen, mutta sillä ei ole väliä, sillä hänet valitaan joka tapauksessa uudelleen Etelä-Carolinan senaattoriksi. Ja senaattorina hän aikoo jatkaa yli satavuotiaaksi.

Thurmond on senaatin tärkeän puolustusvaliokunnan puheenjohtaja. Hänen republikaanitoverinsa ovat joskus hieman epätoivoisia, mutta eivät tohdi syrjäyttää iäkästä veteraania vaan rientävät Thurmondin avuksi, kun tämä putoaa kärryiltä tai unohtaa hoitaa tehtäviään.

Thurmondin ympärillä hyörivät avustajat kuiskailevat hänelle neuvojaan ja tyrkyttävät lunttilappujaan. He kirjoittavat hänen puheensa ja informoivat muita hänen näkökannoistaan.

Thurmond kävelee yhä ilman tukea eikä hän ole seniili, vaan pelkästään väsynyt ja huonomuistinen. Hän sai runsaasti mainetta avioituessaan 68-vuotiaana tuolloin 23-vuotiaan Miss Etelä-Carolinan kanssa. Pariskunta sai neljä yhteistä lasta, mutta on nyttemmin eronnut.

Thurmond aloitti poliittisen uransa demokraattina ja oli jopa presidenttiehdokkaana vuonna 1948. Hän oli vuosien ajan kiivas rasisti, ja hän liittyikin myöhemmin republikaaneihin. Vuosien saatossa hän on pehmennyt, ja nykyisin hän saa myös mustien ääniä.

Senaatissa Thurmond on istunut 42 vuotta, ja 5. marraskuuta hänet valitaan mitä suurimmalla varmuudella uudelle kuusivuotiskaudelle.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.