Mainos

9. Pieni koti kerrostalossa

Kohde: Pasuunakuja 2 A 1, 00420 Helsinki (pienkerrostalo 3h+k 73,5 m2)
Budjetti: 2000 €
Asunnon hinnan arviointi alueen keskiarvon mukaan: 148 000 €
Arviointi stailauksen jälkeen: 156 000 €
Myyntihinta:154 000 €

Marianna ja Markus hankkivat nykyisen kotinsa ennen kuin perheessä oli muita jäseniä. Nyt kahden lapsen kanssa tilat jäävät pieneksi. Asunto on pienkerrostalon ensimmäisessä kerroksessa ja pihalle aukeaa aidattu terassi. Patio tuo kesäaikaan asunnolle myös yhden huoneen lisää. Stailauksen asuntoon suunnittelivat Iisa, Jouni ja Susanna.

Kuvassa keittiö ennen stailausta.

Keittiön seinään Susanna valitsi vaalean, vedenvihreän sävyn Tikkurilan mallistosta nimeltään Humulus numero 4566 A/2. Asunnossa oli entuudestaan kaunista grafiikkaa sekä Fiskarsin taidekylästä ostettu kuivamarja kudelma. Susanna halusi nimenomaan tälle työlle aivan oman seinän ja tästä vedenvihrellä maalatusta seinästä tuli sellainen.

Olohuoneen päätyseinään valittiin tummempi sävy samasta värikartasta. Värin nimi on Geranium ja numero on 4586 A/1. Valkoiselle maalatulle seinälle sommiteltiin isäntäparin grafiikkatyöt. Susanna halusi poistaa huoneiston muodosta junavaunumaisen tunnelman. Huonekalut sijoiteltiin uudestaan ja lasivitriini poistettiin keittiön ja olohuoneen välistä. Näin tunnelma asunnossa leveni heti.

Keittiö ja olohuone yhdistyvät olemaan samaa tilaa, joten keittiön kaappien oviksi valittiin vaalean puuterimaisen vaahteran sävy, joka sopi hyvin kaakeleiden väriin. Kaakeleista poimittiin myös vihreän sävyt. Näin 90-luvulla valitut kaakelit saavat uuden, tätä päivää olevan ilmeen.

Patiolle ostettiin istuintyynyt Ikeasta sekä punaiset fleecet ja pöydän päälle Marimekon kangas Appelsiini. Rakennuksen seinästä Susanna poimi punamulta värin, jolla ryhditettiin myös asunnon ilmettä patiolta päätyhuoneisiin asti.

Kylpyhuoneeseen valittiin punaiset pyyheliinat sekä punainen kylpyhuoneen matto.

Makuuhuoneeseen tuotiin punainen huopakangas tyyny ja lasten huoneeseen punasävyinen fleecenen torkkupeitto sängyn päälle.

Asunnon maalaus ja saneeraustyöt suoritti Marko Allen, Saneerauspalvelu Allen oy:stä. Remontin budjetti oli 2000 €. Siihen saatiin mahtumaan maalit, maalaus ja saneeraus työt, kukkaruukut ja multa.

Mariannan ja Markuksen stailattu asunto herätti paljon kiinnostusta ja asunto meni kaupaksi ensiesittelyssä hintaan 154 000 €.

(PPR 8.1.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.