9.6.2004 Mansikkakakku (10 annosta)

Kakkupohja

  • 5 kananmunaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta

Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kaakaojauhe seokseen ja sekoita varovasti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto keltuaisseokseen varovasti muutamassa erässä.

Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka. Paista 180C uunissa noin 25-30 min tai kunnes kakun pinta tuntuu kimmoisalta ja se irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä kakkupohjat vuoissaan.

Mansikkakermahyytelö

  • 5 dl kuohukermaa
  • 3,5 dl mansikkasosetta
  • 1-1,5 dl sokeria
  • 7-8 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon 3 dl mansikkasosetta. Mausta seos sokerilla. Lämmitä 0,5 dl mansikkasosetta varovasti kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikka-kermavaahtoon hyvin sekoittaen.

Laita kakkupohja pyöreän kelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja kaada päälle täyte. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele rahka-kermavaahdolla ja mansikoilla.

Koristeluun

  • 1 dl kermavaahtoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit. Lohko mansikat. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Resepti: Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat