9.3 Sienimoussaka

  • 2 munakoisoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rasiaa herkkusieniä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 dl kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • kuorrutuskastike:
  • 1 kananmuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2,5 dl juustoraastetta

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 5 millimetriä paksuiksi viipaleiksi. Suolaa ne kevyesti molemmin puolin ja anna niiden itkettyä hetki talouspaperin päällä. Voitele viipaleet kevyesti oliiviöljyllä ja paista niitä 190 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää viipaloidut herkkusienet ja paista hetki. Lisää tomaattipyree sekä rosmariini ja paprikajauhe. Kaada joukkoon myös tomaattimurska ja kasvisliemi. Anna seoksen hautua noin 20 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Lado kevyesti voideltuun uunivuokaan munakoisoviipaleita ja sieniseosta vuorotellen. Sekoita kulhossa kananmuna, kermaviili ja juustoraaste ja kaada seos vuokaan päällimmäiseksi. Painele pintaa hieman kauhalla niin, että kastike valuu myös alempiin kerroksiin. Kypsennä vuokaa 190 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera.

Resepti: Henri Alén

Lue myös:

    Uusimmat