9.12. Konjakki-, rakuuna- ja sitruunasinappi sekä akvaviitti- sitruunasinappikastike

Sinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa

Sekoita kaikki aineet paitsi etikka kattilassa. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kunnes sinappi sakenee. Ole huolellinen koska sinappi palaa helposti pohjaan. Anna jäähtyä hetki ja lisää mukaan etikka. Sekoita hyvin ja mausta haluamallasi tavalla. Säilytä sinappi jääkaapissa.

Rakuunasinappi

Lisää sinappiin etikan kanssa runsaasti silputtua rakuunaa. Tämä sinappi sopii mainiosti kanaruokien kera ja mausteena erilaisissa kermakastikkeissa.

Konjakkisinappi

Mausta valmissinappi kunnon tujauksella konjakkia tai jaloviinaa. Kokeile myös viskillä maustettua sinappia!

Sitruunasinappi

Purista valmiiseen sinappiin yhden sitruunan mehu ja raasta mukaan myös kuori. Anna sinapin maustua vähintään vuorokausi ennen käyttöä. Tämä sinappi on omiaan kanaruokien ja kylmien kalankastikkeiden mausteena.

Akvaviitti- sitruunasinappikastike kalalle

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai vaaleaa balsamico-etikkaa
  • 2 rkl sitruunasinappia
  • 2 tl sokeria
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 1 sitruunanmehu
  • ½ tl suolaa
  • hieman akvaviittia
  • hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Laita kulhoon keltuainen, etikka, sokeri, suola ja sinappi. Sekoita hyvin keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana kokoajan vispaten niin, että kastike paksuuntuu. Ohenna kastiketta sitruunanmehulla. Lisää lopuksi tujaus akvaviittia ja runsaasti hienonnettua tilliä tai ruohosipulia.

Lue myös:

    Uusimmat