9.11. Wieninleike ja persiljaperunat

Wieninleike

  • n. 1 kg vasikan sisäpaistia tai ulkofileetä
  • suolaa ja pippuria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa joista rakenne rikottu
  • 0,5 dl kivennäisvettä
  • 2 dl korppujauhoa
  • runsaasti rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • tarjolle sitruunaa

Nuiji fileet kevyesti ohuiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita vehnäjauhot yhteen laakeaan astiaan. Toiseen kananmunaa ja kivennäisvettä ja kolmanteen korppujauhoja. Pyöritä fileet vehnäjauhossa, sen jälkeen kananmuna-kivennäisvesi seoksessa ja lopuksi vehnäjauhoissa. Kuumenna kasarissa rypsiöljyä ja uppopaista fileet kauniinvärisiksi. Nosta ne ennen tarjoilua talouspaperille, että ylimääräinen rasva valuu pois.

Persiljaperunat

  • 8-12 keskikokoista keitettyä ja kuorittua perunaa
  • loraus rypsiöljyä
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa

Kuumenna öljyä kasarissa ja lisää perunat. Paista hetki ja lisää persilja ja suola. Tarjoile wieninleikkeen kanssa.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat