9.1. Mausteinen makkarakeitto

  • puolikas lenkkimakkara (n. 250 g)
  • 100 g salamia
  • 1 sipuli
  • 5 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 l lihalientä
  • 6 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • ripaus cayennenpippuria
  • 1 tl tabascoa
  • (suolaa)
  • tilkka öljyä

Hienonna sipuli ja paloittele porkkanat sekä perunat. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää sipuli sekä porkkanat ja perunat. Lisää myös laakerinlehdet, cayennenpippuri ja maustepippurit. Pyöräytä pari kertaa ja kaada lihaliemi kattilaan. Keitä juurekset lähes kypsiksi. Lisää lopuksi paloiteltu lenkki sekä salamisuikaleet. Mausta tabascolla ja tarvittaessa suolalla. Kiehauta ja tarjoile.

Appelsiinivohvelit

  • 3 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiini
  • 3 rkl sokeria
  • 50 g voita

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, jauhot sekä leivinjauhe, suola, sokerit, voisula sekä pesty raastettu appelsiinin kuori ja mehu. Vatkaa lopuksi joukkoon vichy ja anna taikinan turvota hetki. Kuumenna vohvelirauta ja paista rapeita kullanruskeita vohveleita. Tarjoa jäätelön kera!

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat