Mainos

85 000 brittituristia loukussa lomakohteissaan

Britannian kolmanneksi suurimman pakettimatkayhtiön vararikko uhkaa kymmenien tuhansien turistien kotiinpaluuta. Konkurssiin ajautuneen XL Leisure Goup –matkayhtiön lentokoneet on määrätty lentokieltoon ja kaikki lennot noin 50 lomakohteeseen on peruttu.

BBC:n mukaan korvaavaa kotiinkuljetusta etsitään nyt kuumeisesti 85 000 lomalaiselle. Lisäksi lomasuunnitelmat ovat peruuntuneet yhteensä 200 000:lta matkan varanneelta.

Matkustajat raivoissaan loman pilallemenosta

Brittilehti Daily Mail kertoo tilanteen lontoolaisella Gatwickin lentokentällä muuttuneen aamulla kaoottiseksi, kun tuhannet lomatunnelmissa olevat ihmiset kuulivat matkansa peruuntumisesta.

Yksi lentokentälle turhaan saapuneista oli lontoolainen kiinteistövälittäjä Graham White:

- Emme tienneet asiasta mitään ennen tänne tuloa. Olen todella ärsyyntynyt, White summasi monen tunnelmat.

- En ole varma pääsemmekö lähtemään mihinkään. Ihmiset ovat varanneet hullun lailla uusia matkoja heti uutisen kuultuaan, sanoo puolestaan viikon Kreikan-lomansa menettänyt Kim Lazarow.

XL Leisure Groupin operoima XL-lentoyhtiö lentää 50 kohteeseen etupäässä Välimeren alueella. Viranomaisten mukaan vieraaseen maahan jääneet turistit yritetään saada kuljetettua kotimaahan korvaavilla lennoilla mahdollisimman pian.

XL-yhtiö on vain yksi talousvaikeuksien vuoksi nurin menneistä eurooppalaisista matkanjärjestäjistä, joiden toimintaa uhkaavat jatkossakin talouden alamäki ja kalliit polttoainekustannukset.

XL-ryhmällä on lentoyhtiönsä lisäksi useita erinimisiä matkatoimistoja ja se työllistää maailmanlaajuisesti 1700 työntekijää. Viime vuonna se yhtiön kautta matkusti yhteensä 2,3 miljoonaa lomalaista.

Konkurssilla on seurauksia myös Suomessa:

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.