Mainos

8-vuotiaan tytön murha: Tytöstä 500 sivua sosiaalipapereita ennen kuolemaa

Poliisi kuulustelee ensi viikolla Helsingin kaupungin sosiaaliviranomaisia liittyen 8-vuotiaan tytön lastensuojelutoimiin. Sosiaaliviranomaisia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Poliisi ilmoitti jo viime vuoden syyskuussa, että se aloittaa asiassa esitutkinnan. Tutkinta on kuitenkin viivästynyt, sillä poliisi on kahlannut noin 500 sivua papereita, jotka ovat syntyneet tytön sosiaalitoimen asiakkuusaikana. Papereista on käynyt muun muassa ilmi, että helsinkiläistytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia.

– Papereissa on kertomuksia tytöstä laidasta laitaan. En lähde avaamaan asiaa tarkemmin, enkä myöskään sitä, koska sosiaalitoimen asiakkuusaika on syntynyt, tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti kertoo MTV3 Uutisille.

Tämän lisäksi poliisi on saanut materiaalia muun muassa Helsingin kaupungin sosiaalityöntekijöiden toimenkuvista. Leppilahti ei kerro tässä vaiheessa tutkintaa, kuinka montaa sosiaalityöntekijää epäillään rikoksesta, sillä heidän asemansa saattaa muuttua tutkinnan aikana.

– Heidän asemansa selviää pitkälti kuulustelujen jälkeen, Leppilahti toteaa.

Huostaan otettuna ollut lapsi palautettiin isälleen pari kuukautta ennen kuolemaa.

Tyttö löydettiin kuolleena helsinkiläisestä yksityisasunnosta viime äitienpäivän aamuna. Tyttö asui isänsä asunnossa. Teosta epäillään tytön isää, yli 30-vuotiasta viihdetaiteilijaa sekä tämän naisystävää. Syyttäjä vaatii heille elinkautista vankeusrangaistusta murhasta.

Kaksikko on myöntänyt menettelytapansa äitienpäivän aamuna. Helsingin käräjäoikeus odottaa heidän mielentilatutkimuksen valmistumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.