8.8. Simpukoita kahdella tapaa

Simpukat chilivoissa

  • 300 g pakastettua sinisimpukan lihaa
  • 1 tuore chili
  • 3 rkl chiliketsuppia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • nachoja

Anna voin pehmentyä huoneenlämmössä ja sekoita siihen leikattua chiliä, murskattua valkosipulia ja chiliketsuppia. Sulata simpukat ja valuta niistä neste pois. Kaada simpukat grillinkestävään kulhoon ja lusikoi päälle chilivoita. Nosta kulho grilliin kuvun alle ja anna olla siellä kunnes voi on kiehuvan kuumaa. Tarjoa lisänä nachoja sellaisenaan tai grillissä lämmitettynä.

Simpukat kalastajan tapaan

  • ½ kg kuorellisia sinisimpukoita
  • 3 dl valkoviiniä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ sipulia
  • timjamia ja persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • öljyä tai voita
  • patonkia
  • sitruunaa

Hienonna sipuli, valkosipuli ja yrtit. Paista paloja nopeasti öljyssä tai voissa ja kaada päälle valkoviiniä. Anna kiehahtaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tuoreet tai pakastetut sinisimpukat kiehuvaan liemeen ja keitä sen verran, että äyriäiset juuri ja juuri kypsyvät. Jos keität liian kauan ne hajoavat helposti. Syö patongin kanssa ja huuhtele sormia välillä sitruunavedessä.

Reseptit: Sami Garam
Kuva: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat