8.4.2004 Lampaan paahtopaistia, mokkakastiketta ja punajuuria vuohenjuuston kera (4 annosta)

Lampaan paahtopaisti

Lampaan paahtopaisti

  • 4 kpl lampaan paahtopaisteja
  • 3 rkl dijon- sinappia
  • 1 rkl valkoviiniä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua timjamia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl pehmeää voita
  • oliiviöljyä

Keitä valkosipuleita hetki suolalla maustetussa vedessä. Hienonna yrtit ja sekoita pehmeään voihin, lisää joukkoon murskatut kypsät valkosipulit ja valkopippuri. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin ja jäähdytä. Paina pienellä veitsellä reikä paistiin ja täytä se voiyrttiseoksella. Sekoita valkoviini ja sinappi. Sivele paistit viini-sinappiseoksella. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria. Anna marinoitua noin muutama tunti jääkaapissa. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia, mausta suolalla ja anna vetäytyä pari minuuttia folioon käärittynä. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.

Mokkakastike

  • 0,5 l lihalientä
  • 3 rkl sokeria
  • 2 kpl salottisipulia
  • 2 rkl espressopapuja
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 oksaa timjamia
  • (1 rkl maizenaa
  • 50 g voita)

Sulata sokeri kattilassa ja anna sen ottaa hieman väriä. Lisää lohkotut salottisipulit, balsamiviinietikka sekä lihaliemi. Anna kiehua noin 15 minuuttia niin, että jäljelle jää noin puolet. Lisää kerma sekä kahvipavut ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Ota pois hellalta, lisää timjami ja anna rauhoittua noin 15 minuuttia. Siivilöi kastike. Suurusta tarvittaessa sekoittamalla maizena tilkkaan vettä ja lisää se kiehuvaan siivilöityyn kastikkeeseen, vatkaa joukkoon tarvittaessa myös voi.

Punajuuria ja vuohenjuustoa

  • 4 keitettyä punajuurta
  • voita
  • 100 g vuohenjuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria

Lohko keitetyt punajuuret ja paista kevyesti voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Ripottele murennettua vuohenjuustoa kuumien punajuurten päälle juuri ennen tarjoilua.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat