8.2. Seesamipossu ja avokadosalaatti

Seesamipossu

  • n. 700 g porsaan sisäfileetä
  • 0,5 dl seesamiöljyä
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 limetin mehu ja yhden raastettu kuori
  • 2 tl chilitahnaa
  • suolaa
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • varrastikkuja

Paloittele porsaanfilee suupalan kokoisiksi paloiksi, jotta saat ne kätevästi vartaaseen. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään seesaminsiemeniä lukuunottamatta. Nosta porsaanfileepalat marinadiin ja anna marinoitua pari tuntia. Pujottele lihapalat vartaisiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 min. Kun otat vartaat uunista pyörittele ne seesaminsiemenissä ja tarjoile salaatin kanssa.

Avokadosalaatti

  • 4 avokadoa
  • sitruunan mehua
  • rucolasalaattia
  • 2 punasipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Kuori ja kuutioi avokadot. Purista päälle sitruunamehua. Revi rucolasalaattia astiaan ja nosta avokadot salaatin joukkoon. Siivuta joukkoon vielä punasipulia ja ripottele päälle suolaa ja pirskottele öljyä.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat