8.1. Kalakeitto ja ruistikut

Kalakeitto

  • 1 porkkana
  • 4 perunaa
  • 0,5 purjo
  • 1 selleri
  • voita kuullotukseen
  • 1 l kalalientä
  • 0,5 l täysmaitoa
  • 300 g tuoretta kalaa kuutioina
  • 1 dl tilliä
  • suolaa maun mukaan

Kuori ja kuutioi juurekset ja silppua purjo, Kuullota niitä hetki kattilassa kuumassa voissa. Lisää kalaliemi ja anna juuresten kypsyä juuri ja juuri kypsiksi. Lisää maito ja kiehauta. Sulje levy, mutta jätä kattila kuumalle levylle. Lisää kalapalat ja tilli. Laita kansi kattilan päälle ja anna hautua hetken aikaa kunnes kalapalat ovat kypsiä.

Ruistikut

  • 400 g valmista ruistaikinaa pakasteesta
  • 1 dl auringonkukan siemeniä
  • kananmunaa voiteluun
  • juustoraastetta

Sulata taikina ja kauli siemenet taikinan sisään. Leikkaa kaulitusta taikinasta pitkulaisia siivuja ja kieritä siivut korkkiruuville. Voitele kananmunalla, kieritä juustoraasteessa ja paista 225 asteessa n. 5-10 min.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat