78-vuotias ex-opettaja käytti oppilaitaan hyväkseen yli 30 vuoden ajan – nuorimmat uhrit 5-vuotiaita: "Toivottavasti mätänet siellä hitaasti, kamu"

Australiassa entinen luokanopettaja käytti hyväkseen 38 oppilastaan. Hänet on tuomittu 12 vuodeksi vankeuteen. Tapauksesta uutisoi muun muassa sikäläinen ABC News.

Vincent Henry Reynoldsin uhrit olivat nuorimmillaan 5-vuotiaita. Hän käytti lapsia hyväkseen Victorian osavaltiossa sijaitsevassa koulussa yli 30 vuotta kestäneen uransa aikana.

Nyt 78-vuotias Reynolds oli vasta 19-vuotias käyttäessään hyväkseen ensimmäistä uhria. ABC Newsin mukaan mies oli 50-vuotias viimeisen uhrinsa aikaan.

– Toivon, että mätänet siellä hitaasti, kamu, eräs uhreista huusi oikeudessa tuomion luvun yhteydessä.

Syyttäjän mukaan opettaja kosketteli oppilaitaan vaatteiden päältä ja alta jopa muiden oppilaiden edessä.

– Sinun piti olla heidän opettajansa, joku jonka piti auttaa heitä iloitsemaan oppimisesta, syyttäjä sanoi.

– Sen sijaan saastutit heidät yksi toisensa jälkeen.

Jatkoi työtä, koska syytteitä ei nostettu

Osa uhreista ei kertonut kenellekään opettajan sairaista teoista moneen vuoteen. Joissain tapauksissa Reynolds vannotti lapsen pysymään hiljaa.

– Hän pilasi elämämme, sanoo Brian Jackson, joka oli vain 8-vuotias joutuessaan opettajan hyväksikäyttämäksi.

Syyttäjän mukaan vanhemmat varoittivat opettajaa ja käskivät häntä lopettamaan ensimmäisen kerran vuonna jo 1960. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin opettajasta tehtiin valitus.

– Psykiatri sanoi sinulle, että jos menet takaisin luokkahuoneen, jatkat siitä mihin jäit. Valitsit mennä takaisin ja jatkoit vielä kymmenen vuotta, syyttäjä sanoi.

Opettajan mukaan hänen annettiin mennä takaisin luokkaan, koska syytteitä ei nostettu.

– Oli täysin typerää päästää sinut takaisin luokkaan, koska kaikki tiesivät, että tulet vain jatkamaan, psykiatri sanoi oikeudessa. 

Ikävä kyllä hän oli oikeassa. Reynolds viettää todennäköisesti loppuelämänsä vankilassa.

Lue myös:

    Uusimmat