70-vuotias meloja eksyi – värjötteli yön luodolla

Etsinnät käynnistettiin, kun kokenut meloja ei saapunut sovittuun yöpymispaikkaan.

Mies oli osana viiden hengen melojaporukkaan, joka oli lähtenyt retkelleen yhden aikaan lauantaina Hangosta. Ryhmä oli sopinut yöpyvänsä Gunnarsörarnan saaressa, joka sijaitsee Hankoniemen luoteispuolella. Kun miestä ei kuulunut sovittuun paikkaan, eikä hänen kännykkäänsä saatu yhteyttä, tehtiin hänestä katoamisilmoitus.

– Mies oli ajautunut luodolle, joka on suurin piirtein samalla korkeudelle kuin yöpymissaareksi valittu paikka, mutta huomattavasti lännempänä, sanoo Rajavartiolaitoksen meripelastuslohkokeskuksen päällikkö Petteri Salli.

Sallin mukaan mies oli kokenut meloja, ja hän tunsi alueen vedet kohtuullisen hyvin.

– Hän ei ollut ensimmäistä kertaa melomassa alueella.

Mieheen saatiin yhteys sunnuntaiaamuna hieman ennen yhdeksään. Meloja oli kateissa 15 tuntia. Salli kertoo, että miehen kännykkä ei ollut paikannettavissa lauantai-iltana, mutta sunnuntaiaamuna se ”heräsi” henkiin.

– Ensin kännykkäpaikannuksella saatiin karkea paikka. Hänelle oli myös lähetetty tekstiviesti, että häntä etsitään ja pyydettiin soittamaan meripelastuskeskukseen.

Miehen etsintöihin osallistui helikopteri sekä venekalustoa. Kun mies oli löydetty luodolta, hänet kuljettiin rantaan.

Salli muistuttaa merellä liikkujia, että mikäli eksyy, niin kannattaa matalalla kynnyksellä olla yhteydessä meripelastuskeskukseen.

– Jos henkilö olisi aikaisemmin ilmoittanut olevansa eksyksissä, niin ehkä ei olisi tarvittu näin laajoja etsintöjä.

Hangon saaristoa Salli luonnehtii haastavaksi alueeksi, varsinkin kun mennään väylien ulkopuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat