Mainos

70-vuotias ja eka kerta rock-festivaaleilla

Turun seudulta kotoisin olevat Anu Tiainen ja Pirjo Matikka, molemmat yli 70-vuotiaita, lähtivät tänään Ruisrock-festivaaleille. Tiainen oli ollut Ruisrockissa aikaisemminkin, mutta Matikalle kokemus oli kaikkien aikojen ensimmäinen.

- Ei tämä ehkä vaan sitten ole ollut meidän musiikkia, Matikka perusteli sitä, ettei Ruisrockiin ole tullut lähdettyä aikaisemmin

- Nuorempi sukupolvi sanoi tänään, että on epäreilua, että pääset ilmaiseksi. Minä sanoin, että kyllä sinäkin varmaan pääset, kun olet yli seitsemänkymppinen, Matikka sanoo ja nauraa makeasti.

Tiainen ja Matikka ovat pari niistä noin kolmestakymmenestä yli 70-vuotiaasta, jotka tarttuivat tilaisuuteen päästä ilmaiseksi Ruisrockiin. Tänä kesänä 40 vuotta täyttävä festivaali tarjosi kaikille ennakkoon ilmoittautuneille yli 70-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn tälle päivälle. Lisäksi rock-mummoille ja -vaareille tarjottiin juhlan kunniaksi lasilliset samppanjaa Ruisrockin samppanjabaarista.

Ozzy kuuluu ohjelmaan

Tiainen oli ollut Ruisrockissa aiemminkin.

- Olen ollut täällä joskus monta vuosikymmentä takaperin, Tiainen sanoo.

Naiset liikkuivat festivaalialueella hyväntuulisina ja reippaasti. Sukulaiset olivat opastaneet heitä rockfestivaalien saloihin.

- Lapset ja lastenlapset ovat Ruisrockissa käyneet, vanhin aloitti vissiin vuonna 1974. Joka vuosi joku heistä varmaan on täällä ollut, Matikka kertoo.

Illan suunnitelmat olivat vielä viideltä iltapäivällä auki.

- Paluu mietityttää, että millä täältä pääsee pois, Tiainen huolehti.

- Kyllä me meinataan Negativea katsoa ja sitten toinen oli Ozzy Osbourne. Mutta se soittaa niin myöhään, etten tiedä, jäämmekö, Matikka sanoi.

Katso:Ikäihmiset Ruisrockissa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.