Mainos

70 % suomalaisista: Televisio on tärkein uutistenvälittäjä

Television merkitys uutistenvälittäjänä on edelleen kasvanut. Jo lähes 70 prosenttia suomalaisista pitää televisiota tärkeimpänä uutisten välittäjänä ja tv koetaan myös luotettavimmaksi uutistenvälittäjäksi.

Alle 45-vuotiaille suomalaisille MTV3:n uutiset ovat kaikkein tärkeimmäksi koettu uutistenvälittäjä. Uutisissa tärkeintä suomalaiselle on niiden luotettavuus, kotimaan uutistarjonta, asiallisuus ja tavalliselle ihmiselle läheisistä asioista kertominen. Uutisten nopeus, joustavuus ja suorat lähetykset ovat niin ikään tärkeitä.

Nuoret sammuttavat uutisjanonsa yhä enemmän sähköisten medioiden avulla. 71 prosenttia 15-24-vuotiaista nuorista pitää tv:tä tärkeimpänä uutistenvälittäjänä ja internet on jo tasoissa radion ja sanomalehtien kanssa. Puolet nuorista sanoo seuranneensa uutisia MTV3 Internetistä.

Suomalaisille tärkeää luotettavuus, asiallisuus, ajoitus

Suomalaisten mielestä MTV3:n uutisissa toteutuvat monet suomalaisten tärkeinä pitämät asiat: ne tarjoavat niin koti- kuin ulkomaankin uutisia luotettavasti, asiallisesti ja sopivaan aikaan. Lisäksi ne koetaan muita tv-uutisia monipuolisemmiksi, mielenkiintoisiksi ja läheisemmiksi. Myös Maikkarin uutisankkureista pidetään.

MTV3:n uutisten suosio todentuu TV-mittaritutkimuksen kautta. Alle 45-vuotiaiden kaikesta uutiskatselusta (klo 17 - 02) 56 prosenttia kohdistuu MTV3-kanavalle. Alle 45-vuotiaat katsoivat vuonna 2003 enemmän Kymmenen Uutisia kuin edellisvuonna, Seitsemän uutisten katselun kasvu kohdistui yli 45-vuotiaisiin.

Uutisten katseluun vaikuttavat erityisesti maailman isot uutistapahtumat. Suomalaisilla on valittavinaan päätelevisiokanavilla päivittäin klo 17 - 24 välillä 10 - 15 eri pituista ja sisältöistä uutislähetystä.

Tiedot perustuvat tutkimuksiin, joita ovat tehneet: TNS Gallup, Uutisroolitutkimus 2003, Finnpanel Oy ja Tv-mittaritutkimus.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.