Mainos

7-vuotiaiden push up -bikineistä nousi kohu USA:ssa

Tämä on kiehunnan keskeinen kysymys: tarvitseeko 7-8-vuotias tyttö bikinejä, joiden rintaliiviosa on topattu?

Poru alkoi, kun suosittu maanlaajuinen nuorten vaatetusketju Abercrombie and Fitch alkoi mainostaa lasten kevätmallistoaan, johon pikkutyttöjen kohutut narubikinit kuuluvat. Kyseessä ovat siis niin sanotut push up -yläosat tytöille, joiden rinnat eivät ole yleensä edes alkaneet kehittyä.

- Push up -rintaliivit ovat itse asiassa seksileluja, joiden tarkoitus on nostaa rinnat esille, jotta ne olisivat paljastavammin tyrkyllä. Kuinka tällainen voi sopia tokaluokkalaiselle? purki yksi äiti mieltään Babble.com -blogipalstalla.

Toinen, bikinejä kaupassa katsomassa käynyt äiti kauhisteli "ylenpalttisia" toppauksia, jotka olivat samaa luokkaa kuin aikuisten naisten liiveissä.

ABC-uutisten haastattelema psykologi Michael Bradley sanoi varoittaneensa jo vuosia sitten siitä, että tähän suuntaan ollaan menossa.

- Me itse asiassa opetamme heille (lapsille), mikä on heidän ensisijainen arvonsa tässä kulttuurissa, ja me myös muokkaamme heidän käytöstään.

Bradleyn mukaan vaarana on pikkutyttöjen itsetunnon heikkeneminen sekä liian varhain alkava seksielämä.

Britanniassa vastaavanlaiset pikkutyttöjen bikinien yläosat vedettiin myynnistä niistä nousseen paheksunnan vuoksi.

Alastomuus on kuitenkin tabu

Yhdysvalloissa on aiemminkin huolestuttu pikkutyttöjen varhaisesta seksuaalistamisesta, sillä varhaisteineille on tarjolla runsaasti erilaisia, varsin paljastavia vaatteita. Esimerkkeinä avokaulaisia toppeja ohuilla spagettiolkaimilla, minihameita ja lähes läpinäkyviä puseroita. Myös pikkutyttöjen tangamallisia pikkuhousuja on runsaasti myynnissä.

Ilmiö on mielenkiintoinen Yhdysvalloissa jo senkin vuoksi, että samaan aikaan lasten paljas pinta on melkoinen tabu. Nettiin lastensa nakuja kylpykuvia laittavat voivat joutua syytteeseen lapsipornon levityksestä.

Uimarannoilla ja -altailla ei ole myöskään sopivaa pitää edes pikkuvauvaa ilman vaippaa tai uimapukua - sellainen on oltava jopa yksivuotiailla tytöillä. Pikkuvauvoille on myös tarjolla mittava valikoima erilaisia uimavaippoja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.