Mainos

7 oikein jäi jakamatta — miksi loton jättipotti ei kasva tällä kierroksella?

Lotossa viime lauantaina jaossa ollut jättipotti, 7,5 miljoonaa euroa, jäi jakamatta, joten se on tarjolla jälleen ensi lauantaina. Samana pysyvä päävoitto on kuitenkin herättänyt kysymyksen siitä, miksi pääpotti ei kasvanut, kuten muilla kierroksilla olisi ollut tapana.

Veikkauksen mukaan lottorivejä jätettiin viime viikolla noin 20 miljoonaa kappaletta, joten lottoa pelattiin noin 16 miljoonalla eurolla.

Miksei tästä summasta ylijäänyt raha mennyt jakoon tällä viikolla, Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti?

— Kyseessä on Loton 40-vuotisjuhlan erikoisjättipotti, joka koostuu aiemmilta kierroksilta jakamatta jääneestä jakosummasta. Normaalin kasvun mukaan viime viikon potti ei olisi ollut näin iso, joten sen takia potti ei tällä kierroksella kasvanut, Talaslahti kertoo.

Potti alkaa kuitenkin jälleen kasvaa, jos tälläkään viikolla ketään ei onnista päävoiton suhteen.

— Jos ensi lauantaina ei tule 7 oikein -tulosta, niin potti jatkaa kasvuaan. Tässä tapauksessa seuraavana lauantaina on jaossa noin yhdeksän miljoonaa, Talaslahti paljastaa.

Mitä tehdään viime kierroksella pelatuilla 16 miljoonalla eurolla?

Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti kertoo, että joka kierrokselta siirtyy tietty summa seuraaville täysosumille.

— Täytyy muistaa, että aina tulee paljon muitakin voittoja kuin vain päävoitto. Viime lauantainakin jaettiin 6+1 oikein veikanneille 13 615 euroa - näitä ihmisiä oli 28 kappaletta. Myös muita voittoluokkia ja lisävoittoluokkia on ollut isot määrät.

Talaslahti muistuttaa myös Veikkauksen motosta, eli että suomalainen voittaa aina.

— Lottosummastahan menee aina tieteelle, taiteelle, kulttuurityölle ja nuorisotyölle rahaa joka kerta. Opetusministeriö pääsee jakamaan Veikkaukseen kertynyttä rahaa noin yhdeksän miljoonaa euroa joka viikko.

Kuinka kauan pääpotti voi jatkaa kasvuaan, jos kukaan ei sitä voita?

Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahden mukaan päävoiton maksimisummaa ei ole ennalta määrätty, mutta ikuisesti se ei silti voi jatkaa kasvuaan.

— Se voi kasvaa enintään neljä kierrosta. Jos viidennellä kierroksella ei löydy 7 oikein -tulosta, sitten neljä kierrosta aiemmin kertynyt ensimmäisen voittoluokan jakosumma jaetaan kuusi + lisänumero -oikein veikanneiden kesken.

— Täysosumista jaetaan siis rahaa korkeintaan viideltä tuoreimmalta kierrokselta. Ylimmän voittoluokan summa siirtyy siis 6+1- tuloksen oikein veikanneille, jos niin pitkään menisi ilman täysosumia, Talaslahti selventää.

— Ja kun päävoitto maksetaan, alkaa potin kertyminen niin sanotusti alusta, eli 1,1 miljoonasta eurosta. Se on tällä hetkellä peruspotti. Jos 7,5 miljoonan päävoitto menee jollekin ensi lauantaina, niin ensi viikolla on jaossa tämä 1,1 miljoonaa euroa.

Loton edellinen ennätyspotti, 7,4 miljoonaa euroa, oli jaossa tammikuussa. Tuolloin täysosumia löytyi kolme kappaletta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.