7.5.2004 Paistettua siikaa, vuohenjuustopastaa ja vihannespaistosta sekä uunijäätelöä

Paistettua siikaa

Paistettu siika (4 annosta)

  • 4 siikafileetä
  • 1 dl kermaa
  • voita
  • suolaa
  • valkopippuria

Leikkaa siikafileet puoliksi ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Kasta nahkapuoli kermaan ja paista voissa kuumalla pannulla.

Vuohenjuustopasta (4 annosta)

  • 400 g tagliatelle- pastaa
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • (kermaa)
  • pippuria

Keitä pasta kypsäksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää kuuman pastan joukkoon vuohenjuusto. Sekoita juusto pastan joukkoon, mausta pippurilla ja tarjoile. Ohenna juustoa tarvittaessa kermalla.

Sokerihernepaistos (4 annosta)

  • 200 g sokeriherneitä
  • 2 tomaattia
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • suola
  • valkopippuria
  • jauhettua fenkolia

Suikaloi sokeriherneet. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa tomaatin hedelmäliha suikaleiksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota siinä sekä herne- että tomaattisuikaleet. Mausta suolalla, pippurilla sekä fenkolilla.

Uunijäätelö (6 annosta)

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • valmis torttupohja
  • 2 dl vadelmahilloa
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 appelsiinin mehu
  • hedelmiä ja marjoja maun mukaan

Kostuta torttupohja appelsiinimehulla ja sivele sen pintaan vadelmahilloa. Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja lado ne torttupohjan päälle. Lisää väliin vadelmahilloa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri. Kuorruta jäätelökeko marengilla ja ota pintaan väri uunin grillivastusten alla n. 5 min. Tarjoile heti hedelmien ja marjojen kera.

Resepti: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat