7.4. Makea bataattikakku

  • Kakku:
  • 1 valmis murotaikinapohja tai piirakkapohja
  • Täyte:
  • 2 bataattia
  • 150 g voita
  • 390 g (yksi purkki) kondensoitua maitoa säilykepurkissa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • Kuorrutus:
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • pari tippaa vaniljaesanssia
  • 3 rkl tummaa muscavado
  • sokeria
  • 3 dl pekaanipähkinöitä

Valmista ensin kuorrutus. Murskaa pekaanipähkinöitä hieman. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta sivuun siksi aikaa kun kakku on tullut uunista.

Ota piirakkataikina sulamaan tai valmista n. 400 g murotaikinaa. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuori ja pilko bataatit. Keitä ne kypsiksi. Hienonna kuumat bataatit ja voi soseeksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito, mausteet ja kananmunat. Sekoita hyvin. Painele sulanut piirakkataikina irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Piirakka irtoaa helpommin, jos laitat pohjalle leivinpaperia. Kaada täyte vuokaan. Tasoita kakun pinta.

Paista kakkua n. 30 min. Nosta kakku uunista ja leivitä kuorrutus kakun päälle ja paista kakkua vielä 20-25 min. Jäähdytä. Tarjoile kermavaahdon kanssa. Voit maustaa kermavaahtoa vaikka kanelilla tai vaniljalla.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat