7.3.2003 Siitakesienisalaatti ja savulohitäytteiset silakkapihvit ja sitruunamuusi

1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku jääsalaattia
200 g siitakesieniä
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl valkoviini tai sherryetikaa
0,.5 dl neitsytoliiviöljyä
2 rkl (seesaminsiemenöljyä)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
sokeria, suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Pese ja kuivaa salaatinlehdet ( voit käyttää myös muita salaatteja) . Revi lehdet puoliksi. Paina valkosipulin kynsi murskaksi veitsen lappeella. Hiero valkosipulia kulhon pohjaan ja reunoihin, hienonna valkosipuli sitten pieneksi. Sekoita kulhossa etikka ja oliiviöljy keskenään, mausta ripauksella sokeria, suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä salaatinlehdet kastikkeessa huolellisesti ja nosta tarjoilukulhoon tai lautasille.
2. Kuumenna paistinpannu tai paistokasari kuumaksi ja lisää seesamöljy. Lisää sienet, hienonnettu valkosipuli sekä auringonkukansiemenet. Paista kunnes valkosipuli ruskistuu ja siemenet saavat paahteisen värin. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Lisää sienet salaatin päälle ja tarjoa heti.

Savulohitäytteiset silakkapihvit ja sitruunamuusi

32 kpl keskikokoisia silakkafileitä
100 g nahatonta kylmäsavulohta tai kirjolohta
0,5 dl kevytkermaa
1 munanvalkuainen
1 ruukku tilliä
1 dl ruisjauhoja
paistamiseen: 0,5 dl rypsiöljyä ja nokare voita

800 g rosamundaperunaa
1 sitruuna
0,5 dl oliiviöljyä
nokare voita
suolaa ja mustapippuria myllystä
1. Poista lohesta ruodot ja kuutioi pieneksi. Laita lohikuutiot, kerma, valkuainen ja hienonnettu tilli ( huom. Kaikki ainekset kylminä!) tehosekoittimeen ja pyöritä tasaiseksi murekemassaksi. Murekemassan tekeminen onnistuu myös sauvasekoittimella.
2. Ripottele alustalle ruisjauhoja ja lado puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin alustalle. Jaa murekemassa tasaiseksi kerrokseksi kunkin fileen päälle. Lado loput fileet nahkapuoli ylöspäin päällimmäiseksi ja ripottele ruisjauhoja tasaisesti päälle. Kuumenna paistipannu ja rypsiöljy kuumaksi, lisää puolet voista ja anna ruskistua. Paista silakkapihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi nosta sitten uunipellille. Mausta pihvit aivan ripauksella suolaa, koska savulohi on suolaista. Kypsennä loppuun uunissa 220 astyeessa n. 5 minuuttia.
3. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. Keitä kypsäksi ja ota keitinvedestä desin verran talteen. Kaada loput vedestä pois ja soseuta perunat.
4. Pese sitruuna ja raasta sitruunan kuori perunasoseen joukkoon. Purista myös pieni tilkka sitruunan mehua joukkoon. Lisää sitten oliiviöljy, loput voista ja perunoiden keitinliemi. Sekoita sose tasaiseksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa silakkapihvien kanssa.



Siitakesienisalaatti 100 g


Energia: 725 kJ / 170 kcal
Prot. 3 g, hh 3 g, ra. 17 g

Savulohitäytteiset silakkapihvit ja sitruunamuusi, 100 g


Energia: 680 kJ / 160 kcal
Prot. 8 g, hh 10 g, ra. 10 g


Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat