7.12. Täytetty lammaspaisti

Täytetty lammaspaisti

  • Luuttomaksi leikattu etuselkäpaisti tai kylkirulla
  • Nippu tuoretta minttua
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Siiderissä marinoituja viikunoita

Marinoi viikunat: laita ne kulhoon ja kaada tavallista siideriä päälle (kannattaa kokeilla tummaa hiilihapotonta siideriä!), anna viikunoiden maustua jääkaapissa 4-12 vrk. Leikkaa paisti tai kylkirulla auki levyksi niin, että se jää kauttaaltaan noin sentin paksuiseksi. Muista tarkistaa mihin suuntaan syyt menevät ja jos mahdollista, leikkaa aina poikkisyin.

Hakkaa minttu hienoksi, leikkaa viikunat viistottain puoliksi. Levitä minttua, suolaa ja pippuria levylle ja kääri rullaksi. Sido hyvin paistinarulla. Kypsennä noin 180 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia ja tarjoile viikunoiden kera.

Valkosipulikastike

  • Hyvää liha- tai paistolientä
  • Tummaa lihafondia
  • Valkosipulia
  • Basilikaa
  • Maizenaa suurustamiseen
  • (kermaa tai kahvia viimeistelyyn)

Kuullota valkosipuli tilkassa öljyä pehmeäksi. Lisää paistoliemi, fondi ja basilika, kiehauta kunnolla. Tilkka kahvia tai kermaa antaa kastikkeeseen hyvän säväyksen. Suurusta kastike maizenalla ja tarjoile.

Kukkakaalimuusi

  • 2-4 kukkakaalia koosta riippuen
  • ruokakermaa tai maitoa
  • suolaa
  • muskottipähkinää

Keitä tai höyrytä kukkakaalit kypsiksi ja muhenna ne sauvasekoittimella, lisää nesteet ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä.

Reseptit: Lammasfarmari Pia Näri ja Teresa Välimäki

Lue myös:

    Uusimmat