Mainos

7.11.2003 Pariloitua graavisiikaa ja ruisleipäsalaattia sekä portteriporoa ja paistettua ohraa

150 g tuoretta, suomustettua siikafileetä
1 tl merisuolaa
2 viipaletta ruisleipää
1 kovaksi keitetty kanamuna
0,5 dl sinappikastiketta
tilliä, valkopippuria, sokeria

Poista ruodot siikafileestä nyppimällä. Ripottele päälle suolaa, hieman sokeria, pippuria ja tilliä päälle. Kääri kelmuun ja anna suolaantua seuraavaan päivään. Sipaise kalan nahkapuoli kevyesti öljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja pariloi siikapalat nahkapuolelta nopeasti. Varo ettei kala kypsy, tarkoitus on ainoastaan saada kaunis paistopinta ja makua nahkapuolelle. Viipaloi paksuhkoiksi viipaleiksi. Kuutioi ruisleipä pieniksi kuutioiksi. Hienonna joukkoon muna ja sekoita sinappikastike. Lisää runsaasti hienonnettua tilliä ja tarjoa lusikallinen salaattia siian lisäkkeenä.

Portteriporoa ja paistettua ohraa

800 g poronpaistia
1 porkkana
2 sipulia
1 pieni pala lanttua
1 pieni pala selleriä
2 dl lihalientä
1 pullo portteria
1 dl kermaa
maizenaa suurustukseen
laakerinlehti, musta -ja maustepippureita, suolaa, (mallasviskiä)

3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 rkl voita

Leikkaa poronpaisti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja leikkaa myös toinen sipuli ja juurekset pieniksi kuutioiksi. Ruskista ensin porolihat padassa ja lisää sitten juurekset ja anna ruskistua vielä hetki.Lisää tilkka mallasviskiä ja anna haihtua tai liekitä. Lisää sitten lihaliemi ja portteri. Lisää myös mausteet ja anna kiehua hiljakseen noin tunnin verran, eli kunnes liha on pehmennyt. Lisää sitten kerma ja suurusta. Anna hautua vielä hetki ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Keitä ohra kypsäksi suolalla maustetussa väljässä vedessä. Siiviöi ja huuhtele hyvin. Anna valua kuivaksi. Kuori ja hienonna toinen sipuli. Kuumenna pannu ja ruskista sipulisilppu voissa kunnolla. Lisää sitten ohra ja anna ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa portteriporon lisäkkeenä.

Juomaksi suosittelen joko tummaa olutta tai viininystävälle tuhtia australialaista: Wyndham Estate BIN 555 Shiraz. Alkon numero 446827. Hinta 13,57 euroa.


Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.