Mainos

7 000 euroa - salakalastuksesta voi saada roiman sakkolapun

Salakalastaja saattaa Joensuussa sakkojen ja kalastusvälineidensä menetyksen lisäksi joutua maksamaan jopa 7 000 euroa korvausta, mikäli jää kiinni kuollut järvilohi hallussaan.

Joensuun Liikkuva poliisi huomauttaa, että Pielisjoen suun ja Kuurnan voimalaitoksen välisellä alueella on rauhoitusaika. Rauhoituksen tarkoituksena on suojella järvilohen ja järvitaimenen lisääntymistä.

Kalastus on ollut kielletty verkoilla ja muilla seisovilla pyydyksillä elokuun 1. päivän alusta ja viehekalastusvälineillä elokuun 16. päivän alusta lokakuun 19 päivän loppuun saakka.

Joensuussa on jo tavattu 16 kalamiestä, joilta rauhoitusaika oli "unohtunut". Kolmessa tapauksessa on ollut kyse kiinteistä pyydyksistä ja muissa viehekalastusvälineillä kalastamisesta. Kalastajille on kirjoitettu keskimäärin 8 päiväsakkoa.

Poliisi muistuttaa, että mikäli salakalastaja jää kalastuskiellon aikana kiinni kuollut järvilohi hallussaan, niin pelkillä päiväsakoilla ei enää pärjätä.

Vaikka järvilohelle ei erikseen ole määritelty hintaa, se voidaan laskea: Jokeen pitää istuttaa noin 2 500 kaksivuotista smolttia, että saadaan yksi järvilohi (saimaanlohi) nousemaan jokeen kudulle. Smoltit maksavat noin 5 000 euroa. Tämän lisäksi mätiä on ostettava noin 2 000 eurolla, jolloin yhden emokalan hinnaksi tulee noin 7 000 euroa.

Pahimmassa tapauksessa salakalastaja saa sakot tulojensa mukaan, menettää kalastusvälineensä valtiolle sekä joutuu maksamaan kuolleen järvilohen arvon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.