6.7. Grillitomaatit eri täytteillä

  • Suuria tomaatteja

Mausta tomaatit leikaamalla niiden päälle ristikko ja tunkemalla mausteita tai maustevoita ristikosta tomaattiin. Grillaa kuumalla grillillä kunnes tomaatti on kuuma.

Mausteet/täytteet:

Valkosipulivoi

  • 100 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • persiljaa
  • suolaa

Sekoita leikattu valkosipuli ja persilja pehmenneeseen voihin. Mausta vielä suolalla tarpeen mukaan.

Piparjuurivoi

  • 100 g voita
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • suolaa

Tee kuten edellä valkosipulivoin kanssa.

Chiliöljy

  • ½ dl öljyä
  • 1 tuore chili tai chilitahnaa
  • ½ limen mehu

Murskaa chili ja sekoita siihen sitruuna ja öljy.

Vuohenjuusto

  • 100 g kypsytettyä vuohenjuustoa
  • basilikaa

Raasta vuohenjuusto ja leikkaa basilika suikaleiksi.

Fetajuustotäytteiset tomaatit

  • 8 suurta tomaattia
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 sipuli varsineen
  • 4 rkl mustia oliiviviipaleita
  • basilikaa
  • mustapippuria
  • punasipulia
  • uusia porkkanoita
  • balsamicoa

Leikkaa tomaattien hattu auki ja koverra ne tyhjiksi. Pienennä feta, basilika ja sipuli ja sekoita keskenään. Lisää joukkoon oliiviviipaleita ja mausta mustapippurilla. Täytä tomaatit juustomassalla ja grillaa ne kuumalla grillillä kypsiksi.

Tarjoa lisäksi ohuiksi renkaiksi leikattua, balsamicolla ja hunajalla marinoitua punasipulia ja lohkottua uutta porkkanaa.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat