6.2. Porokeitto ja puolukkajäädyke

Porokeitto

  • 500 g poronkäristyslihaa
  • n. 2 l vettä tai lihalientä
  • 3 porkkanaa
  • 5 perunaa
  • 1 purjosipuli
  • 3 laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • muutama katajanmarja
  • suolaa öljyä tai voita paistamiseen

Suikaloi perunat ja porkkanat sekä purjo. Kuumenna padassa öljy tai voi ja ruskista käristysliha. Lisää joukkoon kasvissuikaleet ja vesi tai lihaliemi. Lisää myös mausteet ja keitä kasvikset kypsiksi. Sammuta liesi ja hauduta keittoa kannen alla vielä n. 15 minuuttia. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.

Puolukkajäädyke

  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 keltuaista
  • valmista kinuskikastiketta

Survo puolukat ja sekoita rahkan joukkoon. Vaahdota keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita seokset keskenään ja kaada muovikelmulla vuorattuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa yön yli. Tarjoile sokeroitujen marjojen ja valmiin kinuskikastikkeen kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat