Mainos

6.12. Savariini ja hedelmäminestrone

Savariini

  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 2 munaa
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 dl korppujauhoja
  • Kostutukseen:
  • 2 dl vettä tai vaaleaa glögiä
  • 1 dl sokeria
  • 4 neilikkaa
  • 1 vaniljatanko
  • tujaus rommia halutessasi

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita yleiskoneessa tai vatkaimen taikinaterillä joukkoon munat, suola ja sokeri. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä voi nokareina. Taikina on melko löysää rakenteeltaan. Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin tunti. Kypsennä 200 asteessa uunin alaosassa 35–40 min. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Irrota savariini vuoasta ja pese vuoka. Kuivaa se ja laita savariini takaisin vuokaan.

Laita kaikki kostutuksen raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua viisi minuuttia hiljaisella lämmöllä. Siivilöi ja anna hieman jäähtyä. Kaada päälle kostutuslientä varovaisesti, jotta se imeytyy tasaisesti ympäri kakkua. Kumoa savariini tarjoiluvadille.

Hedelmäminestrone

  • 2 appelsiinia
  • 2 passionhedelmää
  • 2 omenaa
  • 2 kiivihedelmää
  • puolikas hunajameloni
  • (tähän reseptiin voit käyttää haluamiasi hedelmiä)

Kuori ja pilko hedelmät isoiksi paloiksi. Sekoita keskenään ja laita savariinin keskelle. Koristele savariini kermavaahdolla tai tarjoile se vaniljajäätelön kera.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.