58 ihmistä menehtyi rekan konttiin Britanniassa

Britanniassa, Doverin satamassa löydettiin viime yönä 58 ihmisen ruumiit rekka-autosta. Britannian poliisi pitää tapausta pakolaisten salakuljetusyrityksenä.

Doverista löydettiin 58 ihmisen ruumiit

Doverin satamaan Belgiasta Zeebryggestä tulleen rekan ilmatiiviistä kontista löytyi tullitarkastuksessa 54 miehen ja neljän naisen ruumiit. Kontissa oli myös kaksi elossa olevaa miestä, jotka ovat sairaalassa. Heitä ei ole vielä voitu kuulustella.

Tiettävästi Kaukoidästä olevat ihmiset oli sullottu sinetöityyn kontiin ja heidän arvellaan tukehtuneen eilisen aikana, kun kuumuus kontissa nousi lähes 30 asteeseen. Doverin poliisi on pidättänyt hollantilaisessa rekisterissä olevan rekan kuljettajan ja aikoo haastatella henkiinjääneitä, kunhan he toipuvat.

Britannian sisäministeri Jack Straw on kauhistunut, mutta korostaa että salakuljetusyrityksiä yritetään estää mm. tuntuvilla sakoilla ja tehotarkastuksilla. Britannian hallitus on viime kuukausina yrittänyt puuttua ihmisten salakuljetukseen määräämällä 2000 punnan eli 19 000 markan sakon pakolaisten kuljettajille. Viime vuonna Britanniassa rekisteröitiin yli 70 000 laitonta turvapaikanhakijaa.

Doverin satama on Ranskasta ja Belgiasta tulevien lauttojen pääsatama. Suurin osa Britanniaan tulevista turvapaikanhakijoista saapuu maahan sen kautta.

Laittomasti Britanniaan pyrkineiden ihmisten kuolema on puhuttanut myös EU:n Portugalin huippukokouksessa. Ranskan presidentti Jacques Chirac vaati nopeuttamaan EU:n yhteisen turvapaikka- ja siirtolaispolitiikan luomista. Chirac haluaisi näin välttää Doverin tapauksen kaltaiset onnettomuudet.
(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös:

    Uusimmat