500-kiloinen nainen leikkaukseen yksityislennolla – rikkoi 200 kilolla lihavuusennätyksen

Maailman lihavimmaksi uskottu egyptiläinen nainen joutuu pian leikkaukseen Intiassa, kertoo muun muassa BBC. Egyptiläinen nainen lennätetään Intiaan laihdutusleikkausta varten.

Eman Ahmed Abd El Aty, 36, lennätetään paikalle yksityislennolla Mumbaihin, missä kirurgi Muffazal Lakdawalan on määrä leikata hänet.

Intian suurlähetystö Kairossa hylkäsi ensin hänen viisumihakemuksensa, koska hän ei pystynyt matkustamaan paikalle henkilökohtaisesti. Päätös muuttui, kun kirurgi tviittasi asiasta Intian ulkoministerille Sushma Swaraj'lle, joka itse odottaa parhaillaan munuaissiirtoa. Hän vastasi tviittiin nopeasti ja tarjosi apua.

Naisen perhe kertoo, että hän ei ole pystynyt poistumaan kotoaan 25 vuoteen ja hän painaa 500 kiloa. Jos painotieto pitää paikkansa, hän on maailman lihavin elossa oleva nainen. Guinnessin ennätystenkirjan lihavin nainen on amerikkalainen Pauline Potter, joka painoi 292 kiloa vuonna 2010.

Kirurgi Lakdawala arvioi BBC:lle, että naisen terveystietojen perusteella hän painaa vähintään 450 kiloa.

Naisen sisko otti kirurgiin yhteyttä lokakuussa ja alkoi kerätä rahaa, jotta köyhä perhe saisi lennätettyä naisen Mumbaihin. Kirurgin mukaan naista odotetaan Mumbaihin ensi viikolla. Nainen joutuu jäämään leikkauksen jälkeen Mumbaihin kahdesta kolmeen kuukautta. Kirurgin mukaan kestää kahdesta kolmeen vuotta saada hänen painonsa alle sada kilon.

Tapauksesta kertoi  myös muun muassa intialainen Deccan Herald.


Lue myös:

    Uusimmat