Mainos

50 ulkomaalaista panttivankina Saudi-Arabiassa

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ampumavälikohtauksessa ulkomaalaisten asuinalueella Khobarissa Saudi-Arabiassa. Hyökkääjät pitävät yhä 50:tä ulkomaalaista panttivankina.

Al-Qaida-kytköksistä epäillyt taistelijat ovat hyökänneet ulkomaalaisten asuinalueelle Saudi-Arabian itäosassa sijaitsevassa Khobarin kaupungissa. Iskussa on kuollut ainakin 16 ihmistä. Ulkomaalaisten rakennuskompleksia ylläpitävän yhtiön johtajan mukaan hyökkääjien panttivankina on vielä ainakin 50 ihmistä, kaikki ulkomaalaisia. Heistä osa on amerikkalaisia, mutta italialaisia on vielä enemmän, johtaja sanoi.

Aseistautuneet taistelijat avasivat tulen Khobarin öljy-yhtiöiden päämajaa kohti, hyökkäsivät ulkomaalaisten asuinalueelle ja aloittivat ammuskelun. Myöhemmin Saudi-Arabian turvallisuusjoukot tunkeutuivat alueelle ja eristivät sen. Alueelta kuului ammuskelun ääniä.

Alueella asuu öljyteollisuuden edustajia ja heidän perheitään. Turvallisuuslähteiden mukaan surmansa saaneista ainakin yhdeksän oli siviilejä, joista seitsemän ulkomaalaisia. Loput seitsemän kuuluivat Saudi-Arabian turvallisuusjoukkoihin.

Vahvistamattomien tietojen mukaan ammuttujen siviilien joukossa oli yksi amerikkalainen, britti, egyptiläinen, intialainen, pakistanilainen, kaksi filippiiniläistä ja kaksi saudia. Uutistoimisto AFP kertoi, että uhrien joukossa olisi ollut myös rakennuksessa kokkina työskennellyt ruotsalainen.

Suomen ulkoministeriöstä kerrottiin STT:lle, ettei surmansa saaneiden tai haavoittuneiden joukossa ole tiettävästi suomalaisia.

Hyökkääjät: Isku tehtiin amerikkalaisia yhtiöitä vastaan

Saudi-Arabian sisäministeriö vahvisti myöhemmin, että neljä aseistautunutta miestä oli ryhtynyt ammuskelemaan ensin öljy-yhtiöiden rakennusta kohti ja sitten ulkomaalaisten asuinalueella.

Hyökkäyksen tekijäksi ilmoittautui al-Qaida-verkostoon kuuluva ryhmä. Verkkosivulla julkaistun ilmoituksen mukaan isku oli tehty amerikkalaisia yhtiöitä vastaan, "jotka varastavat muslimien vaurauden". Tunnustusta ei kuitenkaan heti kyetty vahvistamaan.

Lauantain isku on jo kolmas ulkomaalaisiin kohdistunut hyökkäys vajaassa kuukaudessa. Aiemmin tässä kuussa taistelijat surmasivat viisi ulkomaalaista Punaisenmeren rannalla sijaitsevassa Yanbun kaupungissa. Sitä ennen yksi saksalainen ammuttiin kuoliaaksi Riadin ostosalueella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 29.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.