Mainos

50 Cent valloitti Helsingissä

Helsingissä konsertoi eilen harvinainen musiikkivieras rap-maailman huipulta. Miljoonia levyjä myynyt 50 Cent esiintyi yksityiskonsertissa, jonne sai liput vain arvonnan kautta.

Yli 10 miljoonaa levyä myynyt Curtis Jackson, eli rap-nimeltään 50 Cent, menetti huumekauppias-äitinsä 8-vuotiaana ja joutui itsekin ammutuksi kaduilla muutama vuosi sitten.

Köyhästä ja kovasta maailmasta lähtenyt mies on nyt niin suosittu, että Helsingin Tavastiaklubi täyttyi hetkessä ääriään myöten ja tuhannet innokkaat jäivät ilman lippua.

Rap on tällä hetkellä suosituin yksittäinen musiikkilaji maailmassa, mutta miksi?

- Se on nuorison ansiota. Rap-musiikki muuttuu nopeasti. Hittikappaleet ovat huomenna aivan erilaisia kuin nyt, sanoi 50 Cent MTV:n uutisten haastattelussa.

- Musiikkiin keksitään koko ajan jotain uutta. 50 Cent korostaa, että rap muuttuu jatkuvasti.

- Rap-muusikon täytyy koko ajan miettiä uusia keinoja ilmaisuun. Ei voi pysyä vain yhdessä tavassa, hän sanoo.

- Michael Jacksonilla oli esimerkiksi oma tapansa tehdä musiikkia. Hän teki kaikki levynsä noudattaen tiettyä jatkuvuutta. Rap-muusikko ei voi toimia niin.

Mutta tuleeko oikea rap ainoastaan Yhdysvalloista? Ei suinkaan, sanoo 50 Cent:

- Rap syntyy kokemuksista. Ihmisten kokemukset ovat erilaisia. Euroopassa on paljon hyviä räppäreitä. Pidän heidän musiikistaan ja valinnoista, joita he tekevät artisteina.

50 Cent on joutunut elämään lapsuutensa huumeiden ja väkivallan keskellä, niinpä hänen sanoituksensa ovat oikeasta elämästä.

- Äitini tapettiin, kun olin 8-vuotias. Kun sanon jotain lauluissani, on kyse asioista joita olen kokenut. Kyse on todella omista kokemuksistani.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.