Mainos

50 000 euron puuhuijaus: Osti roskana - puhdisti ja myi takaisin

Taivalkosken poliisi on paljastanut paikkakuntalaisen 25-vuotiaan miehen hämärät puukaupat.

Pyöräkuormaajana sahalla työskennellyt 25-vuotias mies osti sahalle kelpaamattoman puun. Sen jälkeen hän puhdisti puut ja myi niistä pääosan käypään hintaan takaisin samalle sahalle.

-Tämmöinen homma ei ole missään mielessä eettisesti oikein. Eihän saha olisi ostanut niitä puita, jotka se on jo aiemmin hylännyt kelpaamattomina, tutkinnanjohtaja, komisario Vesa Teivaanmäki Taivalkoskelta kertoo.

Teivaanmäen mukaan puuta on "pesty" noin 830 kuutiometriä. Hän laskeskelee, että rikollinen puukauppa on tuottanut noin 50000 euroa. Tapausta tutkitaan törkeänä varkautena ja petoksena.

Poliisi pääsi rikoksen jäljille Kostonjoen lanssipaikalla eli korjuupaikalla lojuneiden outojen tukkipinojen perusteella. Tutkimuksissa ilmeni, että tukit olivat peräisin Pölkky Oy:n sahalta.

-Kyseiset puut eivät olleet menneet sahan metallinpaljastimien lävitse muun muassa niissä olevien rautanaulojen ja -lankojen takia. Puita lajitellut mies osti puut ja kuljetutti ne lanssipaikalle, Teivaanmäki toteaa.

Pestyjä puita oli myyty sahan lisäksi myös eräälle toiselle puunostajalle. Ketjussa on mukana myös taivalkoskelainen metsänomistaja, joka oli puhelimitse tehnyt pieniä valehankintakauppoja. Osa raakkipuista oli siirretty suoraan sahalle hänen nimissään myytyinä puina.

Teot ovat tapahtuneet syksyn 2005 ja kevään 2007 välillä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.