5 rasvaista herkkua, jotka eivät todellisuudessa lihota!

Kaikki rasvaiset ruoat eivät suinkaan ole lihottavia.

Laihduttajille on vuosikymmeniä uskoteltu rasvan olevan pääsyy lihomiseen. Todellisuudessa laihduttaja kuitenkin tarvitsee rasvoja, jos mielii hoikempaan kuntoon. Tärkeintä on vain valita ruokavalioon oikeanlaisia rasvoja.

Mainio esimerkki hyvien rasvojen hyödyllisyydestä ovat eskimot, joilla on todettu harvinaisen vähän sydänsairauksia, vaikka heidän ruokavalionsa koostuu jopa 70 prosenttisesti rasvasta. Eskimot saavat ruoastaan runsaasti terveellisiä omega-3 -rasvahappoja. Omega 3- rasvahappojen on todettu parantavan ihon kuntoa ja vähentävän riskiä sairastua muun muassa Alzheimerin tautiin.

Lisää aterioihisi huoletta näitä rasvaisia herkkuja:

1. Avokado

Avokado sisältää paljon terveydelle hyväksi todettuja rasvoja ja sopii esimerkiksi salaatteihin, kylmiin kastikkeisiin tai leivän päälle.

2. Pähkinät

Pähkinät taistelevat ylipainoa, sydänsairauksia, ryppyjä, syöpää sekä korkeaa verenpainetta vastaan. Pähkinöitä kannattaa popsia vaikkapa välipalaksi!

3. Rasvaiset kalat

Kala on tärkein välttämättömien rasvahappojen lähde. Kalan rasvalla on keskushermoston kehitystä edistävä ja ylläpitävä vaikutus.

4. Oliiviöljy

Tuoreen espanjalaistutkimuksen mukaan runsas oliiviöljyn käyttö ruoassa pidentää ihmisen elinikää. Kasviöljyt ovatkin voita parempi vaihtoehto ruoanlaitossa.

5. Kananmuna

Kananmunan keltuainen pitää sisällään koliinia, joka on vitamiinin kaltainen yhdiste. Sen tehtävät elimistössä liittyvät esimerkiksi rasvan ja kolesterolin aineenvaihduntaan. Tuoreimpien tutkimustietojen valossa terveen ihmisen ei tarvitse vältellä kananmunien syöntiä korkean kolesterolin pelossa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja