Mainos

5 asiaa, joita ei koskaan kannata koskaan tehdä työkoneella

Työpaikan tietokoneelle ei tulisi koskaan tallettaa henkilökohtaisia tietoja, vaikka kone olisikin pääasiassa vain omassa käytössä.

Löytyykö tietokoneesi taustakuvan paikalta kuvia lapsistasi tai perheen lemmikeistä? Moni tallettaa työkoneelleen paljon henkilökohtaisia tietoja, jotka kuitenkin voivat helposti päätyä muidenkin nähtäville.

Business Insider listasi asiat, joita työkoneella ei kannata missään nimessä tehdä.

1. Älä talleta henkilökohtaisia salasanoja

Työskentelyä nopeuttaakseen moni tallentaa usein käytettyjä salasanoja tietokoneelleen, mutta vain henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja salasanoja ei kannattaisi koskaan tallentaa. Myös työpaikan säännöt saattavat kehottaa jättämään tämän tekemättä.

2. Mieti, mitä jaat työyhteisölle tarkoitetuissa viesteissä

Monella työpaikalla käytetään työyhteisön keskenäiseen viestiin erilaisia viestisovelluksia, jotka tekevät viestittelystä nopeaa ja helppoa. Viestittelyt jäävät kuitenkin muistiin, joten kannattaa miettiä tarkkaan, millaisia viestejä lähettelet työkavereillesi.

3. Älä käytä julkista Wi-Fi-verkkoa

Julkisten verkkoyhteyksien käyttö on aina kyseenalaisempaa kuin suojattujen yhteyksien käyttö. Tästä syystä erityisesti työasioita ei kannata hoitaa julkisessa langattomassa verkossa.

4. Älä talleta henkilökohtaisia tietoja

Työkoneelle ei kannata tallettaa omia kuvakansioita tai muita tärkeitä tiedostoja. Tässä kohtaa on syytä muistaa, ettei työkoneesi kuulu sinulle, vaan yritykselle, jossa työskentelet. Mitä tapahtuu, jos yritys esimerkiksi lopettaisi toimintansa yllättäen, etkä pääsisi enää käsiksi tietoihisi?

5. Mieti, mitä työkoneellasi teet

Moni saattaa tehdä työnsä ohella muitakin projekteja eri työnantajille tai muutoin harrastusmielessä puuhastella sivussa muuta. Töissä kannattaa kuitenkin pitää tietokoneensa kansiot ja selaushistoria siisteinä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.