5 ansaa: Näin kaupat saavat sinut ostamaan enemmän – varo!

Oletko koskaan mennyt kauppaan aikeenasi ostaa vain jotain pientä, mutta ulos tullessasi huomaat sortuneesi jos jonkinmoiseen heräteostokseen? Tämä ei ole silkka vahinko, sillä kaupoilla on monta tapaa saada sinut ostamaan enemmän.

Menitkö kauppaan aikomuksenasi hankkia vain muutama sukkapari, mutta ulos tullessasi huomasitkin ostaneesi myös housut, kengät ja muutamat korvakorut? Heräteostoksiin on syynsä.

1. Tuoksut

Tuoksuilla on tärkeä rooli, kun teemme ostopäätöksiä. Ruokakauppojen tuoreen leivän ja herkullisten leivonnaisten tuoksun lisäksi myös muut liikkeet kyllä tietävät, mistä narusta vetää.

Tilatuoksujen käyttö on täysin normaali käytäntö myös Suomessa aina vaatekaupoista kodinkoneliikkeisiin ja alalta löytyy jopa itsenäisiä toimijoita, jotka suunnittelevat ostamiseen houkuttelevia tuoksuja asiakkaiden ostohimojen lisäämiseksi.

2. Näköaisti

Ei ole sattumaa, että hedelmät ja vihannekset löytyvät yleensä ruokakaupan etuosasta. Ne nimittäin saavat sinut häkeltymään värien paljoudesta, minkä lisäksi mehevät ja raikkaat hedelmät tuovat veden kielelle – appelsiinit, ovat tarjouksessa, otanpa muutaman!

3. Hyllyjen päädyt

Hyllyjen päätyihin asetetut tuotteet eivät ole siinä vahingossa, vaan ne ovat paraatipaikkoja, joista tuottajat maksavat kaupoille. Kuinka usein oletkaan nähnyt houkuttelevan uutuustuotteen hyllypäädyssä ja napannut siitä muutaman tarjoustuotteen mukaasi?

Myös kalliimmat ja hyvällä katteella myytävät tuotteet asetellaan tarkasti harkiten juuri silmän korkeudelle, sillä moni nopea ostaja ei vaivaudu vertailemaan hintoja, vaan nappaa sen joka ensimmäisenä osuu silmään.

4. Arkiset tuotteet kauaksi kassoista

Arkisimmat ostokset, kuten sukat tai vaikkapa maitopurkki asetetaan helposti aivan kaupan perälle, jotta joudut kulkemaan kaikkien houkutusten ohi niitä hakiessasi.

Pidä siis tarkasti mielessäsi mitä tulit hakemaan, jotta myös selviät ulos vain tarvitsemiesi tuotteiden kanssa.

5. Viimeinen kiusaus

Olet suunnannut nälkäisenä kauppaan ja juuri kassalle tultuasi ihanat tuoksut huumaavat pään: Karkkia, sokeria, energiaa! Hyvin moni nappaa mukaansa suklaapatukan pahinta näläntunnetta helpottamaan.

Samanlaisia viimeisiä kiusauksia löytyy lähes jokaisesta kaupasta: Esimerkiksi vaatekaupoissa kassapöydiltä löytyy tarjouskoruja ja muuta pientä, edullista tilpehööriä, joita nappaat aivan huomaamatta mukaasi.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja