Mainos

5 552 työntekijää irtisanottu alkuvuonna

Irtisanottavien määrä on hieman vähentynyt tämän vuoden tammi-kesäkuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. SAK:n keräämien tietojen mukaan alkuvuonna irtisanottiin 5 552 työntekijää, kun viime vuoden vastaavaan aikaan irtisanottavien määrä oli 5 722 työntekijää.

Suurimmat yt-neuvottelu- ja irtisanomisluvut koskivat alkuvuodesta matkapuhelinyhtiö Nokiaa.

– Itseasiassa se oli hieman yllätyskin, että vaikka yt-neuvottelujen piirissä on ollut alkuvuonna vähemmän työntekijöitä, niin irtisanomisten määrät ovat kuitenkin samalla tasolla kuin vuosi sitten. Asiaan varmaan vaikuttaa osittain se, että useita rakennemuutostilanteita on nyt käynnissä, kuten esimerkiksi Nokialla. Rakennemuutostilanteiden takia irtisanomisia on edelleen ollut aika paljon, summaa SAK:n koulutus- ja työvoima-asioiden päällikkö Saana Siekkinen.

Siekkisen mukaan myös kova kilpailu ajaa yrityksiä irtisanomisiin.

– Yritysmaailmassa kilpailu on kovaa ja kokoajan haetaan uusia ratkaisuja siihen, miten pärjätään siinä kovassa kilpailussa.

Vaikka irtisanottavien määrä oli hieman laskenut alkuvuoden aikana, pitkäaikaistyöttömien määrä on jämähtänyt paikoilleen yli 55 000 henkilöön. Siekkisen mukaan työllisyystilanteen hidas paraneminen näkyy heikosti myös pitkäaikaistyöttömyystilastoissa.

– Surullista on se, että edellisen talouskriisin aikana pitkäaikaistyöttömien joukkoon on jäänyt myös hyvinkoulutettua ja hyvässä työiässä olevaa porukkaa. Olisi tietenkin tärkeätä, että heidät saataisiin edelleen nopeasti työmarkkinoille. Monelta voi kuitenkin puuttua sellaista työtaitoa, jota tämän päivän työmarkkinoilla kysytään ja uudelleentyöllistyminen on vaikeaa, Siekkinen sanoo.

– Irtisanottujen pitäisi päästä uudelleenkoulutukseen ja johonkin työhön kiinni mahdollisimman nopeasti. Kaikki tilastothan näyttävät, että mitä pidempään työttömyys jatkuu, sitä vaikeampaa työllistyminen on.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.