5.2.2003 Nanny Stillin broileri-kasvisvokki ja mangojuoma

Vieraana muotoilija, taiteilija Nanny Still Brysselistä kertomassa Panny-pannusarjasta ja Mango -aterimista, niiden syntyhistoriasta ja muotoilusta .

Nanny Stillin broileri-kasvisvokki

n. 300 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
tilkka öljyä
3-4 salottisipulia
4-5 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1-2 punaista paprikaa
2 porkkanaa
(oliivi)öljyä
soijakastiketta
suolaa, pippuria
100-150 g katkarapuja

1. Hienonna salotti- ja valkosipulit. Suikaloi porkkanat ja kuutioi paprika. Raasta inkivääri.
2. Kuumenna öljy vokissa tai paistokasarissa ja paista broilerisuikaleet. Nosta vokin ritilälle. Pyyhkäise pannu tarvittaessa.
3. Lisää vähän öljyä, kuumenna ja kaada pannulle sipulit ja inkivääriraaste. Kuullota hetki ja lisää porkkanat ja paprikat.
4. Vokkaa hetken aikaa, lisää broilerisuikaleet, soijakastike, pippuri ja tarvittaessa suola. Pyöräyttele hetki pannulla, Jos haluat voit listätä vähän vettä tai kanalientä kostukkeeksi.
5. Sekoita joukkoon katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä enää etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa lisukkeeksi tuoreella korianterisilpulla maustettua riisiä.

Energia: 0,44 MJ / 105 kcal
Prot. 10 g, hh 5 g, ra. 5 g

Mangojuoma

4-5 dl maustamatonta jogurttia
1 kypsä mango tai 1-2 prk vauvan mangososetta
vähän vettä
(jäämurskaa)
(sokeria)

1. Valmista juoma tehosekoittajassa, monitoimikoneella tai sauvavatkaimella.
2. Surauta tasaiseksi juomaksi kuorittu paloiteltu mango tai mangosose ja muut aineet. Kaada laseihin ja nauti.

Energia: 0,2 MJ / 45 kcal
Prot. 2 g, hh 7 g, ra. 1 g


broileri-kavisvokki,250 g + mangojuoma, 200 g
Energia: 1,6 MJ / 375 kcal
Prot. 30 g, hh 26 g, ra. 18 g

- Toim. Kati Nappa



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat