5.12. Paistettua kalkkunanrintaa ja pekonitaateleita

Paistettua kalkkunanrintaa ja pekonitaateleita

  • 600 g kalkkunanrintaa
  • 3 tl kuivattua timjamia
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 12 kivetöntä kuivattua taatelia 
  • 6 siivua pekonia
  • 1 parsakaali
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 0,5 dl mantelilastuja
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

Leikkaa kalkkunanrinnasta neljä leikettä. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä.

Paista kalkkunaleikkeitä hetki molemmin puolin ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla. Sivele pintaan vielä balsamiviinietikkaa. Kypsennä loppuun 200 asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia.

Leikkaa pekoniviipaleet puoliksi ja kääri puolikkaat taatelien ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla ja paista pekonitaateleita pannulla kunnes pekoni on rapeaa.

Kuori ja kuutioi porkkanat sekä perunat. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Keitä vihannekset suolatussa vedessä purtavan kypsiksi. Huomioi, että porkkana ja peruna vaativat pidemmän kypsymisajan kuin parsakaali.

Kaada vihanneksista keitin vesi pois ja jäähdytä ne juoksevan veden alla. Valuta liika vesi pois lävikössä. Kuumenna pannulla nokare voita ja ruskista vihannekset. Lisää mantelilastut ja mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat