Mainos

45 minuuttia: Vieras ryöstettiin ja pahoinpideltiin Töölön tukiasunnossa

45 minuuttia -ohjelma tapasi 30-vuotiaan "Samin", joka vietiin ambulanssilla pahoinpideltynä sairaalaan Töölön tukiasunnosta Ruusulankadulta.

– Kävin leffateatterissa ja näin yhden tyypin, Sen jälkeen mulla on filmi poikki. Epäilen, että minut huumattiin lakalla, Sami kertoo.

Sami kertoo, ettei hän missään nimessä menisi vapaaehtoisesti lähellekään Ruusulankatua.

– Pelkään niitä seutuja. Sä et mene tiettyihin paikkoihin, jos haluat pysyä hengissä seuraavaan päivään. Narkkarit on äkkipikaisia. Ne vie, vaikka hampaat suusta, jos saa siitä rahaa, toteaa,  Sami.

"Asunnoista ei pääse hoitoon"

Töölön säilytyssuojassa kymmenen vuotta töitä tehneen sosiaalityöntekijä Timo Helanderin mukaan putkassa päivittäin asioivilla ei ole mahdollisuuksia päästä päihdekuntoutukseen.

– Päihdehoito toimii sillä tavoin, että poliisi kerää kadulta ja tuo tänne. Joka päivä meiltä vapautuu kymmeniä ihmisiä, joista monet kysyvät poliisilta jo tänne tuotaessa mahdollisuutta päästä hoitoon.

Sami: "Pelkään niitä seutuja. Sä et mene tiettyihin paikkoihin, jos haluat pysyä hengissä seuraavaan päivään."

Helander väittää, että ihmisiä kuolee kadulle, kun apua ei saada.

Illan 45 minuuttia -ohjelmassa kello 20.05 Samin tarina kokonaisuudessaan ja Sininauhaliiton sekä Helsingin kaupungin vastaus näihin koviin väitteisiin.

Samin nimi on muutettu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.