Mainos

45 minuuttia: Teinipojat tietävät arvonsa

Poliisin mukaan nuorten käyttäytymisessä on tapahtunut suuri muutos. Nyt teinipojat pyytävät selkeästi tiettyä tavaraa tai vaatetta vastineeksi, että suostuvat tapaamaan vanhempaa miestä.

– Monesti on tosissaan niin, että näkyy tietokoneelta löytyy mese-keskustelu, jossa on sovittu kaikki palkkiot etukäteen ennen tapaamista. Nuori on esimerkiksi halunnut tietyt merkkikengät, joten hän on kertonut kengän tarpeestaan ja ehdottanut tapaamista, kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Maija Aunio Helsingin poliisista.

Nuoret eivät koe olevansa uhreja

Nuorten mielestä mitään rikosta ei ole tapahtunut, vaikka rikoslaki selkeästi kriminalisoi seksinostamisen ala-ikäisiltä. Jo pelkkä seksiin houkuttelu on kielletty.

Rikoskonstaapeli Maija Aunion mukaan rikostutkinnassa kuullut nuoret kertovat, etteivät he koe, että vastikkeellinen seksi olisi heille paha asia vaan päinvastoin. Hehän saavat jotain, mihin heillä ei olisi varaa muutoin.

Jäävuoren huippu rikoksista paljastuu

Seksuaalirikostutkinnassa teiniprostituutio paljastuu usein, jonkin toisen rikostutkinnan yhteydessä kuten lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tultua ilmi. Poikkeuksen tekee nettipoliisille, johon nuoret saattavat itse ottaa yhteyttä.

– Jos sulla on siellä hyvät tienestit tiedossa eli se on helppoa rahaa, niin miksi ihmeessä he tulisivat puhumaan poliisille. Nuoret eivät edes myönnä mitään tapahtuneen, vaikka poliisilla olisi mustaa valkoisella asiasta. Nuori kieltää tavallisesti jopa tunteneensa koko tekijää, toteaa Aunio.

Aunion mielestä on huolestuttavaa, että on nähtävissä, että kynnys myydä itseään uudelleen madaltuu, kun on valmiit kontaktit ja kanavat jo olemassa.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.