Mainos

45 minuuttia -ohjelmassa tänään: "Älä pelasta hevosta, osta marsu"

Vihtiläiseltä omistajalta pelastetut kymmenen hevosta ovat saaneet suomalaisten auttamishalun heräämään. Hevoset siirtyivät eläinsuojelurikoksesta tuomitulta omistajaltaan keväällä eläkeläismies Santeri Väänäsen hoitoon, mutta huolenpito vaatimattomien eläketulojen turvin on osoittautunut vaikeaksi.

Nyt eläintenystävät ovat tarjoutuneet ottamaan eläimet Väänäseltä. Vaikka useimpien tarkoitus on hyvä, korostavat 45 minuuttia -ohjelman haastattelemat eläinlääkärit, että isojen eläinten, kuten hevosten pelastaminen osoittautuu usein hyvin kalliiksi.

– Itse en olisi pelastanut niitä ainakaan käyttöhevosiksi. Ehkä niistä olisi ollut kavereiksi toisille hevosille. Lähtökohta on kuitenkin sellainen, että on synnytty ulos ja eletty ulkona vuosi, kavioita ei ole hoidettu ja madotus jätetty väliin, sanoo läänineläinlääkäri Kirsi Henttu Kouvolan toimipisteestä.

"Halpaa hevosta ei ole"

Henttu ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Eriksson sanovat, että etenkin ruuhka-Suomessa käy usein niin, ettei pelastettujen eläinten hoitoon ole tiloja eikä rahaa.

– Monesti ajatellaan, että nyt saamme halvan hevosen, mutta halpaa hevosta ei ole olemassakaan. Vaikka sellaisen saisi ilmaiseksi, niin sen jälkeen se vasta maksaakin, Henttu sanoo.

Pelkästään tallipaikka ja ruokinta maksavat halvimmillaankin 200 euroa kuussa yhtä hevosta kohti. Tähän summaan ei ole laskettu esimerkiksi kengityksiä, matokuureja ja varusteiden hoitokuluja.

– Ainakin vanhempien pitää ymmärtää se, että kaikki tyttäret eivät välttämättä tarvitse omaa hevosta. Etenkin, jos tarjolla on vain liiteri, jonne hevonen tai poni työnnetään, kannattaa ostaa vaikka marsu, Löfgren-Eriksson sanoo.

– Se tulee huomattavasti halvemmaksi, eikä vie tilaakaan.

(MTV3)

Katso Raija Kantomaan juttu (45 minuuttia 23.11.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katso tästä, mitä muuta eläinlääkärit sanovat 45 minuuttia -ohjelman toimittajan Raija Kantomaan haastattelussa:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.