Mainos

45 minuuttia: Nuoret tekevät keskenään kauppaa seksillä

Espoon Nuorisopoliklinikalla Nupolissa on törmätty huolestuttavaan uuteen ilmiöön, jossa samanikäiset nuoret myyvät seksiä toisilleen. Maksuna käytetään rahaa ja tavaraa.

Espoossa seksuaaliterveysneuvonnassa käyvät pääasiassa 13–22-vuotiaat tytöt ja nuoret naiset. Nupolin terveydenhoitaja Ulla-Terttu Saneen mukaan asiakkaat ovat kertoneet, että heiltä on yritetty ostaa seksiä yleensä muutamalla kympillä tai satasella, toisilta jopa tuhannella eurolla.

45 minuuttia -ohjelmassa kerrotaan tänään, että seksiä on vaihdettu myös tavaraan, esimerkiksi kukkaroon. Tätä tekevät myös täysi-ikäiset nuoret, jotka ravintolaillan päätteeksi sopivat maksullisesta seksistä.

Sane käyttää työssään Väestöliiton kehittämää seksimittaria, jolla kartoitetaan nuoren seksuaalista hyväksikäyttöä ja kaltoin kohtelua. Näin maksullisen seksin myyminen on paljastunut.

– Maksulliseen seksiin sortuneista osa on huojentunut ja haluaa apua, ja osa taas kieltää kaiken. He haluavat, että asiaa ei viedä eteenpäin koska he syyttävät itseään, jos jotain on tapahtunut. He näkevät, että he ovat olleet siinä mukana. He ovat olleet niin humalassa, että ovat suostuneet seksiin. Häpeä estää asiasta puhumisen, kertoo Sane.

Katso Raija Kantomaan juttu (45 minuuttia 17.10.2012)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.