Mainos

45 minuuttia: Miljonääriäidin kavallusepäily alkaa purkautua

Helsingin poliisilaitos on edistynyt miljonääriäiti Maria Alaseen liittyvässä kavallustutkinnassa. Alanen tuli tunnetuksi esiinnyttyään Liv-kanavan Miljonääriäidit-ohjelmassa.

Törkeä kavallusepäily liittyy hänen edesmenneen miehensä Mikko Alasen noin 150 000 euron arvoisen Ferrari California -luksusauton myyntiin Espanjassa vuonna 2010.

Poliisi hakee selvyyttä, miten kauppajärjestely on toteutettu ja ketkä siinä ovat olleet mukana. Auto oli merkittynä Mikko Alasen kuolinpesään, mutta todellisuudessa se oli jo myyty.

Aiemmin Alanen on julkisuudessa sanonut, että esiintyneet väitteet siitä, että Ferrari olisi jäänyt merkitsemättä perunkirjaan, ovat virheellisiä.

Väkivaltarikosyksikkö on tehnyt jutun osalta kansainvälistä yhteistyötä.

45 minuuttia –ohjelman tietojen mukaan Ferrarin kauppajärjestely on todella monimutkainen. Epäselvää on, missä vaiheessa auto on myyty eteenpäin.

– Tässä tullaan tekemään Espanjan päässä kuulusteluja neljästä viiteen kappaletta kevättalven aikana, rikosylikomisario Juha Rautaheimo sanoo 45 minuuttia –ohjelmassa.

Poliisi pitää mahdollisena, että myös Espanjassa asuvaa Maria Alasta kuullaan vielä. Poliisi pääsi kuulustelemaan Alasta Ferrari-kaupasta vuosi sitten. Tuohon aikaan hän oli vangittuna Suomessa epäiltynä todennäköisin syin törkeästä kavalluksesta. Hovioikeuden päätöksellä Maria Alanen pääsi vapaaksi muutaman päivän jälkeen.

– Maria Alanen on edelleen tässä jutussa epäiltynä samoilla perusteilla kuin aikanaan oli vangittuna, Rautaheimo sanoo.

Poliisi ennakoi, että juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan kevään mittaan.

45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan vyyhti lähti purkautumaan, kun kuolinpesän hoitaja teki poliisille tutkintapyynnön loppuvuodesta 2010. Maria Alanen on kiistänyt rikosepäilyn jyrkästi. Hän kieltäytyi ohjelman haastattelupyynnöstä.

Katso Pekka Lehtisen ja Johanna Tuurin juttu (45 minuuttia 13.2.2013)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.