Mainos

45 minuuttia: Hyvätuloiset kotitalousvähennyksen innokkaimpia käyttäjiä

Verotuksen kotitalousvähennyksen käyttö vaihtelee rajusti eri asuinalueiden välillä.

Suomen vauraimmalla asuinalueella Espoon Westendissä verovähennystä käyttää enemmän kuin joka viides verovelvollisista. Pienituloisten Helsingin Jakomäessä käyttäjiä on vain noin yksi sadasta. Myös kuntien välillä on suuria eroja Kauniaisten 14 prosentista Rantsilan kahteen tai Kökarin nollaan prosenttiin.

Kotitalousvähennyksen käyttöinnokkuutta ei ole aiemmin selvitetty postinumeroalueen tai kunnan tarkkuudella. 45 minuuttia keräsi tiedot verohallinnosta ja Tilastokeskuksesta. Tiedot ovat viimeksi valmistuneesta verotuksesta eli vuodelta 2007.

Vähennyksen suosio kasvanut

Kotitalousvähennys on ollut eri muodoissaan käytössä koko maassa vuodesta 2001. Sen suosio on kasvanut koko ajan. Tämä näkyy myös pian valmistuvassa vuoden 2008 verotuksessa.

- Kyllä se siltä vaikuttaa, nimittäin nousua on 20 prosenttia edellisvuoteen nähden eli alustavien tietojen mukaan käyttäjiä on 310 000, sanoo Verohallituksen ylitarkastaja Riitta Roos 45 minuuttia –ohjelmalle.

Valtion verotyöryhmä on väläyttänyt mahdollisuutta puuttua moniin nykyisiin veroetuihin. Muiden muassa kotitalousvähennys on joutumassa poliitikkojen syyniin.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja