Mainos

45 kuollutta Turkin järistyksissä

Ainakin 45 ihmistä on saanut surmansa eilisissä voimakkaissa maanjäristyksissä Turkin länsiosassa. Loukkaantuneita on ainakin 170, ja viranomaiset arvioivat uhrien määrän vielä nousevan. Lisäksi alueelle odotetaan uusia jälkijäristyksiä seuraavien päivien aikana.

Ranskalainen seismologian laitos Strasbourgissa ilmoitti, että ensimmäistä järistystä seurasi muutaman tunnin kuluttua toinen, vieläkin voimakkaampi jälkijäristys. Ranskalaislaitos sai ensimmäisen järistyksen voimakkuudeksi 5,6 ja jälkijäristyksen voimakkuudeksi 6,0 Richterin asteikolla.

Maan vavahtelu aiheutti paniikkia useissa sisämaan kaupungeissa, ja asukkaat ryntäsivät ulos asunnoistaan peläten talojen romahtavan. Keski-Turkissa sijaitsevassa Aksarayn kaupungissa viisi ihmistä loukkaantui lievästi hypättyään ulos asuntojensa ikkunoista tai parvekkeilta.

Maanjäristykset tuntuivat aina Istanbulissa ja Ankarassa asti. Turkki on maanjäristysherkkää aluetta. Vuonna 1999 Luoteis-Turkkia kohdannut voimakas järistys vaati lähes 20 000 ihmisen hengen.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.