Mainos

45 000 Metallica-fania täytti Olympiastadionin

Maailman suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Metallica täytti tänään Helsingin Olympiastadionin. Hevijättiä voi luonnehtia "Suomen kaikkien aikojen rock-kesän" suositummaksi artistiksi, sillä Olympiastadionin noin 45 000 paikan kapasiteetti myytiin jo helmikuussa loppuun alle tunnissa.

Hevimammutti Metallica tarjosi 45 000 fanilleen tuhdin parituntisen ehtaa aitoa Metallicaa. Kolmatta vuosikymmentään porskuttava yhtye jaksaa yhä kiertää, tosin railakkaat takahuonebileet ovat historiaa. Yhtyeen keski-ikäistynyt keulahahmo sekä muut jäsenet pitävät töissä mukanaan vaimojaan ja lapsiaan.

- Se on heille kuin lomaa, kun isä tekee keikkaa. Ja he haluavat todella nähdä sen, James Hetfield kertoo.

- On hämmentävä fiilis olla lavalla ja olla yhtä yleisön kanssa. Tunnelma on todella energinen ja katsoessani lavan reunalle näen pienet lapseni siellä katsomassa isäänsä. Se tuntuu kuin kaksi maailmaa yhdistyisivät.

Metallica esiintyi Suomessa ensimmäisen kerran 23 vuotta sitten sekä Nivalassa, Tervasjoella että Helsingin kulttuuritalolla. Yli 93 miljoonaa levyä myyneen ja platina- ja kultamyyntirajoja 40 maassa rikkonut yhtye jaksaa saavutuksistaan huolimatta yhä ihmetellä fanien uskollisuutta.

- Joka kerta kun tulemme Suomeen ihmiset ovat äärimmäisen kiitollisia että olemme täällä. - Käsittämätöntä että olimme ensimmäisen kerran Suomessa 23 vuotta sitten ja bändi on ollut kasassa 26 vuotta. ja ihmiset vieläkin haluavat nähdä meidät, Hetfield riemuitsee.

Metallica teki muun muassa suomalaista listahistoriaa, kun bändillä oli samanaikaisesti ruhtinaalliset kymmenen albumia Suomen virallisella albumilistalla. Nyt Metallica rikkoi olympiastadionin lipunmyyntiennätyksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.