Mainos

42 000 nuorta saa kesätyöpaikan kunnalta

Koulujen loppuessa arviolta 42 000 nuorta saa kesätyöpaikan kunnalta. Kuntien omiin palveluyksiköihin palkataan noin 25 000 nuorta ja yrityksiin syntyy kuntien tuella noin 17 000 kesätyöpaikkaa.

Kuntaliiton kyselyyn vastanneista kunnista 92 prosenttia tarjoaa kesätyöpaikkoja. 40 prosenttia kunnista maksaa lisäksi tukea kunnassa toimiville yrityksille kesätyöpaikkojen luomiseksi.

Kunnat käyttävät kesätyöllistämiseen noin 24 miljoonaa euroa. Summa on kasvanut viime vuodesta hieman.

Kesätyöjaksot ovat useimmiten alle kuukauden mittaisia. Valtaosa kesätyöntekijöistä on 17-19 -vuotiaita ja viidennes 15-16 -vuotiaita. Suurin osa kuntien omista kesätyöpaikoista ovat teknisissä palveluissa sekä sivistys- ja sosiaalipalveluissa.

Tärkeimpänä syynä nuorten kesätyöllistämiseen kunnat pitävät kasvatuksellisia tekijöitä: nuorille halutaan tarjota mahdollisuus perehtyä työelämään. Kunnat myös haluavat helpottaa nuorten työnsaantia ja tarvitsevat tilapäistä työvoimaa lomien aikana.

Kymmenesosa kunnista kerää myös kesätyöntekijöiltä työtä koskevia kehittämisideoita ja palautetta mielipidekyselyllä tai muulla kartoituksella.

Kuntaliiton kyselyyn vastasi 63 prosenttia kunnista. Kesätyöpaikkojen määrä on koko maata koskeva tilastollinen arvio.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.